September 10, 2006

Neo-beginners / Commvent#1

commvent1aDSC05230.jpg

commvent1bDSC05169.jpg

PERSBERICHT
TENT. presenteert:
Neo-beginners

een tentoonstelling van Reinaart Vanhoe
31 aug. t/m 24 sept.

Voor de tentoonstelling Neo-beginners gaat de Belgische kunstenaar Reinaart Vanhoe (woont en werkt in Rotterdam) uit van de stad die onhandig zucht onder een overdaad aan opgelegde betekenissen. Negentien Rotterdamse, Nederlandse en buitenlandse kunstenaars(collectieven) gaan met nieuw en bestaand werk in op de mentale en fysieke ruimte van de stad. Uitgaande van de stedelijke conditie van Rotterdam scheppen ze perspectieven op de stad, op het pogen, falen en zijn.

De hedendaagse stad wordt steeds meer bedekt onder reclame- en marketingslogans (Rotterdam Durft, I amsterdam) en wordt decor van festivals die haar economie moeten versterken en identiteit moeten legitimeren. Elke vierkante meter moet ingevuld door een banner, een beeldmerk, een nieuw complex, een verbod of een stedenbouwkundig programma. In alle pogingen om de stad zichtbaarder te maken wordt deze juist onzichtbaar, gemaskeerd door de overvloed aan symbolen. Met Neo-beginners wil Vanhoe hieraan een radicaal tegenwicht bieden.

Nilsmagnus Sköld (Malmö) gaat in zijn werk uit van de waterkaart van Rotterdam. Het duo BAVO (Rotterdam) houdt kantoor in TENT. waar zij het essay ‘Pleidooi voor een oncreatieve stad’ zullen schrijven. Het collectief Forum Lenteng (Jakarta) verblijft een maand in Rotterdam en zal middels videoverhalen verslag doen van zijn verkenningen van de stad. Is de Rotterdamse kijk op deze stad wel een reële in vergelijking met andere plekken? In de workshops van LAb[au] (Brussel) vindt een versmelting van geluid en visuals plaats, als onderzoek naar de realiteit van ruimte en een autonome, persoonlijke interpretatie waardoor een nieuwe 4D-architectuur wordt gecreëerd. Ontwerper Roger Teeuwen zal de tentoonstelling voorzien van gestuurde communicatie.

Met: Forum Lenteng (I), Nilsmagnus Sköld (S), Rolf Engelen (NL), Gert Robijns (B), LAb[au] (B), Toine Horvers (NL), BAVO (NL), Ruangrupa (I), Taco Stolk (NL), Roger Teeuwen (NL), Roel Meelkop (NL), BMB.con (NL), Reinaart Vanhoe (B), Matthijs van Zessen (NL), Gunndís Yr Finnbogadóttir (ICE), Frans de Waard (NL), Matt Mullican (USA), Joëlle Tuerlinckx (B), Daniel Robberechts (B) en Kristof van Gestel (B).
En: Michael Snow, Olivier Maarschalk/Pieter Kock, Messieurs Delmotte, e.a.


TENT.
i.s.m./i.c.w. Basit Kahn, Mark Westerburgen

commvent1cDSC05210.jpg

commvent1eDSC05183.jpg

commventdDSC05163.jpg

Posted by Roger Teeuwen at September 10, 2006 03:43 PM
Comments
Post a comment

Remember personal info?