October 18, 2008

Projectweek Custom Scooter Contest

Inleiding
Met de ontwikkeling van Parkstad en Katendrecht zal Rotterdam Zuid steeds meer de aansluiting gaan zoeken met het centrum. Naast het openbaar vervoer lijken vooral de fiets en de scooter de meest geschikte transportmiddelen om deze verbinding tussen de beide stadsdelen te leggen. Een van de bedrijven die zich onlangs in de Creative Factory heeft gevestigd heeft bijvoorbeeld onlangs al een aantal scooters besteld voor haar werknemers. Daarnaast hebben onlangs de zogenaamde TukTuk-taxiís hun intrede gedaan in het Rotterdamse straatbeeld. Dit zijn slechts twee van de voorbeelden van de mogelijkheden voor een nieuwe inzet van de brommer/scooter.

Twee teams van een ondernemer, ontwerper en onderwijsinstelling gaan de strijd met elkaar aan om binnen drie maanden een nieuw soort scooter te ontwikkelen. De teams zullen binnen vooraf bepaalde voorwaarden (budget, programma van eisen) een nieuw soort scooter moeten ontwikkelen en bouwen die een bijdrage kan leveren aan de verbetering van de mobiliteit in de stad.†

Opdracht
Hoe zouden deze nieuwe scooters er uit kunnen gaan zien? En welke functie(s) kun je aan deze scooters toekennen? Hoe ziet bijvoorbeeld een combinatie van een scooter en een espressoapparaat eruit, een mobiele espressobar? Of kan een scooter een taxi zijn? Of hoe ziet die ene scooter eruit die je ook als goal kunt gebruiken?
Eerst ontwikkel je een idee voor de samenkomst van verschillende functies en daarna bedenk je hoe deze 'scooter' er uit zou kunnen gaan zien. De relatie tussen jouw concept en de vorm van de scooter is de kernvraag.

wdkaCSC1.jpg

Gastspreker
ZUS(Elma van Boxtel en Kristian Koreman)

Gastdocent Dennis Kaspori(mede initiatior van Rotterdam Vakmanstad | architect, maze.org)

wdkaCSC2.jpg

wdkaCSC3.jpg

Posted by Roger Teeuwen at October 18, 2008 11:05 AM
Comments
Post a comment

Remember personal info?